top of page
Meditatie / mindfulness

Meditatie (Dhyana) is de 7e stap in het 8-voudige Yoga pad van Patanjali. In de meditatie cursussen en meditatie uren wordt hier op geoefend. De 6e stap,  concentratie (dharana) is daarbij een belangrijk hulpmiddel.

Mediteren is niet gericht op het verbeteren van jezelf of het bereiken van iets anders, maar op het realiseren van wat je al bent.

Wil je leren mediteren?

Ze zeggen wel dat een half uur mediteren gelijk staat aan 6 uren slaap!

 

Introductie avond:

Kom vr 28 oktober om 20:45 uur vrijblijvend naar de introductie avond van de meditatie cursus bij Yoga Castricum en ontdek of het wat voor je is. Tijdens deze introductie avond krijg je onder het genot van een kopje thee informatie over de inhoud, vorm en het karakter van de meditatiecursus. Je leert de docent en je eventuele mede cursisten kennen, en kunt de sfeer proeven.

 

Bij voldoende aanmeldingen start de cursus van 4 bijeenkomsten op vrijdagavond 4 november (elke vrijdag in nov) , of woensdagochtend 9 november (t/m wo 30 nov). We vernemen graag je voorkeur.

 

Docent:

Yvonne Broersen (docente) neemt je tijdens de cursus stap voor stap mee in het proces van meditatie. Je oefent met verschillende methoden van mediteren. Van geleidde meditatie waarbij de  hele meditatie verbaal wordt begeleid tot een volledige stilte meditatie aan het einde van de cursus.

 

Praktische info:

De cursus wordt gegeven in de Yoga School die je vindt in het pand Geesterhage te Castricum op de Geesterduinweg nummer 3. Yoga Castricum voorziet je iedere bijeenkomst van een warme zaal, een yoga mat, een deken, een poef of stoel, en een lekker kopje thee.

 

Kosten:

Leden € 55,- en voor niet-Leden € 65,-

 

Wil je meer informatie of wil je je inschrijven voor de introductie avond? Stuur een mail naar info@yogacastricum.nl.

bottom of page