Klankschalenmeditatie

Even voorstellen:
Mijn naam is Bart Beentjes. Van origine kom ik uit de installatietechniek, maar hier kon ik niet helemaal mijn draai in vinden. Het was tijd voor een ander pad met als gevolg een reis naar Azië om het buddhisme en hun meditatie methodes te bestuderen. De meditaties en de filosofie van het boeddhisme hebben mij veel inzichten gegeven om het lichaam in balans te krijgen en te houden.
Gedurende de reis in Nepal raadde een andere reiziger mij aan om een klankschaalsessie te volgen. De kalmerende geluiden die kwamen van het spel maakte een grote indruk op mij. Ik was direct verkocht, dus meteen de cursus daar gevolgd en de schalen aangeschaft! De rest is geschiedenis!
Niet alleen de klankschalen zijn mijn passie, maar alles wat met muziek, geluid of trillingen te maken heeft. De effecten ervan op het menselijk lichaam zijn zeer krachtig en dit fascineert mij.

 

Klanken en Mantras zingen & Sound Bath meditatie
We beginnen de sessie met het herhalen van klanken en mantra’s. Het kan soms
ongemakkelijk zijn om mantra’s te zingen, maar als je eenmaal over de drempel heen bent kan het erg veel rust en balans brengen. De vibraties die je stem opwekken, proberen we te focussen op bepaalde delen van het lichaam. Op deze wijze kunnen de vibraties gefocust worden op de chakra's. Na het reciteren van de mantra’s staat het lichaam en geest beter open om het geluid van de klankschalen te ontvangen.
Een Sound Bath is hulpmiddel waarbij geluid wordt gebruikt om in een meditatieve staat te komen, dit kan helende effecten teweeg brengen. Dit stelt je in staat om eens echt goed naar je eigen lichaam te kunnen luisteren en snappen wat er precies gebeurd. Het klinkt vrij simpel, maar wij zijn ons zelden bewust hoe we dit moeten doen. Luisteren leidt tot een dieper begrip van dingen die van binnenuit en van buitenaf invloed op je hebben. Dat kan leiden tot sterkere banden, met jezelf en met anderen, dat vervolgens weer kan leiden tot meer compassie expressie en liefde.
Om hier aan deel te nemen hoef je niet goed te kunnen zingen.

 

Data 

26 september

Tijdstip: 16.00 uur

Kosten: € 20,00.

Inschrijven

© 2016 design by B-Tidy

Volg ons!!

Yogacentrum Castricum

Nieuwe Geesterhage

Geesterduinweg 3

1902 CB Castricum
0657620503

Email: info@yogacastricum.nl

KVK nr: 54380413

BTW: NL002125805B11

Privacy verklaring
  • Wix Facebook page
  • Instagram Yoga Castricum
wetransfer.png