top of page
Ontspanning en therapeutisch rondom je zwangerschap

Intro  massage
Meditatie en Metta (liefdevolle aandacht en mededogen) zijn de bron van waaruit de massage beoefend wordt. De massage bestaat uit acupressuur en strekkingen (vergelijkbaar met yoga alleen door de masseur uitgevoerd bij de client). De intensiteit van de massage wordt volledig afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. De massage vindt plaats over de kleding heen. Wij geven ontspanningsmassages, therapeutische massages en zwangerschapsmassages.

 

Zwangerschapsmassages
Een professionele zwangerschapsmassage kan een grote bijdrage leveren aan een gezonde en plezierige zwangerschap. Bij KOSHA ben je daarvoor in goede handen. Ontspannen is het meest heilzame dat je tijdens een zwangerschap kunt doen. Massage helpt je om vertrouwd te raken met je zwangerschap en de veranderingen in je lichaam. Tevens is het een goede voorbereiding op de bevalling.
Vanaf de veertiende week van uw zwangerschap tot aan de bevalling kunt u zich laten masseren.

Bevallingsmassage
In de laatste dagen van de zwangerschap, kunt u via massage het begin van de bevalling stimuleren/opwekken. Vanuit de traditionele Chinese geneeskunde en shiatsumassage zijn hier specifieke acupressuurpunten voor. Dit wil niet zeggen dat u direct na deze massage zal gaan bevallen. De massage zal aanslaan als de zwangerschap voldragen is en moeder en kind klaar zijn voor de bevalling. Deze manier van behandelen kunt u aangrijpen om het kunstmatig opwekken van de bevalling in het ziekenhuis voor te zijn.

Massage na de bevalling
In de eerste week na de bevalling is een massage mogelijk. Zwanger zijn is pittige lichamelijke arbeid evenals de bevalling en de verzorging van de baby die daarop volgen. In die periode zijn momenten van rust en verzorging voor de moeder schaars. Tijdens een massage kan de moeder toch een moment van bezinning vinden. Een massage helpt lichaam en geest ontspannen. Een massage helpt bij het verwerken en loslaten van emoties. Niet onbelangrijk is dat een massage ook een grote betekenis kan hebben in het proces van lichamelijk herstel. Denk bijvoorbeeld aan het terugbrengen van de oude balans in spierspanning en lichaamshouding en het terugkrijgen van de elasticiteit in de huid.

bottom of page