top of page
Yoga Algemeen

In onze yogalessen richten we ons vooral op de oefeningen (asanas) waarbij de andere aspecten vanzelf aan de orde komen. Met een rustige diepe ademhaling kun je steviger op je voeten staan. Concentratie is noodzakelijk om tegelijkertijd je benen en armen te strekken. En soms doet het best zeer als je je achterbeen spieren moet strekken, maar als je even niet te veel aandacht aan die pijn besteed en meer aan de strekking blijkt het mee te vallen en zelfs uiteindelijk soepeler benen op te leveren (pratyahara).Anders dan vroeger wordt de eenheid van lichaam en geest nu vooral gezocht (en gevonden) in een combinatie van ademhaling, lichamelijke oefening en concentratie.

 

De docenten bij Yoga Castricum zijn opgeleid in de Iyengar Yoga traditie. Hierin wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen (props) om de oefeningen waar nodig te ondersteunen (als het zonder nog te moeilijk is) of te verdiepen. Er worden bij de oefeningen veel aanwijzingen gegeven en waar nodig gecorrigeerd.


 

Binnen onze school zijn er drie soorten lessen voor volwassenen.

  • Beginnersles van 60 minuten, geschikt voor mensen die nieuw zijn in de school en aan de beginselen van Yoga willen werken

  • Algemene les van 60 minuten, geschikt voor iedereen die al langer op les zit, nieuwe Yogi’s/beginners kunnen indien er plaats is ook instromen

  • Gevorderde les van 90 minuten, geschikt voor iedereen die al langer Yoga doet en verdere verdieping zoekt.

We horen vaak van mensen die na hun eerste les terugkomen, en dat zijn de meesten, dat ze zich zo ‘lekker’ voelden na die ene les. En ook: ‘mijn schouder die al zo lang zeer doet voelt na die paar lessen al zo veel beter’. Mensen die al langer op les komen geven aan niet precies te kunnen duiden waarom de Yoga nou zou goed doet, maar dat ze ook niet zonder zouden willen/kunnen.

Kan ik mee doen aan yoga?

Yoga is voor iedereen In in iedere levensfase, van 0 tot 100+, man/vrouw, dik/dun, soepel/stijf. In onze school worden lessen voor verschillende doelgroepen aangeboden.

Iedereen zal profijt hebben van de ‘rijkdom’ die Yoga je geeft. In ieder geval meer stabiliteit en flexibiliteit in lichaam en geest.

 

bottom of page